Putiikin tarina

Putiikin tarina alkoi vuonna 2012.  Pohjustus tähän alkoi jo viime vuosisadan puolella, kun suoritin yli kaksi vuotta kestäneet puutarhurin opinnot.  Sen jälkeen olin vieraan palveluksessa puutarha-alan kaupoissa sekä sen ohessa tein asiakkaille pihasuunnitelmia,  kävin tekemässä pienimuotoisia viherrakennustöitä ja pidin kansalaisopistossa puutarhakursseja.

Vuonna 2011 sitten tulikin oivallus, että nytpä laitankin oman puutarhakaupan vireille.  Hain yrittäjäkurssille, jonne pääsin ja se alkoikin oitis.  Kurssin aikana perustin yrityksen, tilasin hylly- ym. tarvikkeet sekä tein tuotteista ennakkotilaukset.  Ja koko ajan perustin myös tuoterekisteriä, jonne kertyikin heti alkuun muutama tuhat tuotenimikettä.  Eihän sitä kauppaa tyhjillä hyllyillä avata….

Kun kurssi tuli päätökseen helmikuun lopulla 2012, kaikki olikin valmiina itse asiaan.  Alkoi vimmatulla vauhdilla hyllyjen pystyttäminen, tulevian tuotteiden purkaminen ja paikoilleen laittaminen sekä hintalappujen tulostaminen ja niiden paikoilleen laittaminen.  Maaliskuun lopulla 2012 putiikki oli valmis avajaisiin ja avajaiskahveille!  Jihuu!  Pääsin tekemään ennestään tuttua ja vuosien varrella kokemuksen kartuttamaa työtä eli puutarhakaupassa asiakaspalvelua, pihasuunnittelua ja neuvontaa oman putiikin puitteissa.

Parasta tässä työssä on vaihtelevuus; asiakkaita ja asiakkaiden tarpeita on niin paljon erilaisia, että jo se tuo vaihtelevuutta ja mielenkiintoa jokaiseen päivään.  Saan tehdä fyysistä työtä ja vastapainoksi paperitöitä, saan olla ulkona ja sisällä.  Välillä paistaa aurinko, välillä sataa kaatamalla tai pakkanen paukkuu, mutta ympäri vuoden tehdään aina ajankohtaisia askareita. Tämä on parasta!