Laadukkaat puiden ja pensaiden taimet tulevat pääasiassa Puutarha Tahvosilta.  Täydennyksenä kestäviä hedelmäpuita Hirvensalmen Taimistolta.

Laadukkaat taimet Anjan Pihaputiikista

Onkos sillä niin väliä, ostatko edullisen, pienessä astiassa myynnissä olevan pensaan vai isommassa astiassa olevan vähän kalliimman pensaan?  No, kyllä sillä on väliä.

Kun pensas on isommassa astiassa, sitä on kasvatettu taimistolla vuosi, pari kauemmin kuin pienessä astiassa myytävää tainta.  Isommassa taimiastiassa olevalla taimella on isompi juuristo, joten sen kasvuun lähtö istutuksen jälkeen on parempi.  Tämä näkyy heti kasvin hyvinvointina ja runsaana kasvuna, koska se saa otettua vettä ja ravinteita paremmin isommalla juuristollaan.  Istutus täytyy tietenkin tehdä huolella, kts. blogi Kunnon kasvualustat kasveille.  Myös istutuksen jälkeisen ensimmäisen talven taimi pärjää paremmin kun sillä on isompi juuristo kasvin istutusvaiheessa.

Aina kannattaa valita kotimainen taimi ulkomaisen taimen sijaan, mikäli kotimainen on saatavana.  Kaikkia lajeja ja lajikkeita ei kotimaassa kasvateta; esim. jaloruusut, kärhöt ja monet havukasvit tulevat ulkomailta.  Mutta mikäli kotimainen taimi on tarjolla, kannattaa valita se.  Ensinnäkin kotimaista työtä pitää arvostaa ja kannattaa kotimaisia taimistoja.  Toisekseen kotimaiset taimet kestävät meidän talviolosuhteissa paremmin. 

Anjan Pihaputiikissa on kasveille kasvuun lähtö takuu.  Jos ostat monivuotisen kasvin lepotilassa aikaisin keväällä, korvaamme kasvuun lähtemättömän taimen.

Katso toimittajien valikoimaa

Katso Puutarha Tahvosten taimivalikoimaa www.tahvoset.fi. Heillä ei ole suoramyyntiä asiakkaille, mutta voit tilata Anjan kautta haluamiasi taimia. Samoin Hirvensalmen Taimiston hedelmäpuita voit varata jo talviaikaan ennakkoon Anjan kautta. Katso taimiston valikoimaa www.omenapuu.com. Perennoja tulee putiikille jopa kolmelta kotimaiselta taimistolta eli myös putiikin perennat ovat kotimaisia laatutaimia.