Anjan blogi

[Haku]

Taimia kasvattamaan

Torstai 7.2.2019

Päivien valoisuus lisääntyy, joten nyt on aika aloittaa taimikasvatus.  Mm. chilien siemenet on jo hyvä laittaa itämään.

Putiikilla on jälleen runsas valikoima sekä kesäkukkien että syötävien kasvien siemeniä.  Miksi en kokeilisi tänä vuonna kasvattaa esim. kirjorevonhäntää?  Siitä saan kauniin kesäkukan muiden kesäkukkien joukkoon sekä voin käyttää sen lehtiä tuoreena, höyrytettynä tai keitettyinä pinaatin tapaan ja kukintoja salaateissa, keitoissa ja pataruuissa.

Aina taimikasvatuksessa käytetään uutta, puhdasta multaa ja nimenomaan taimimultaa kylvövaiheessa sekä puhtaita astioita.

Kun aloitan kasvatuspuuhat, valitsen ensin kasvatettavat lajikkeet sekä tarpeellisen määrän joko turveruukkuja (joissa voin myöhemmin istuttaa taimet ruukkuineen kasvupaikalleen) tai muovisia taimiruukkuja (joita voin uusiokäyttää).  Tarkastan siemenpusseista kylvöajat, etten tule kylväneeksi liian aikaisin, silloin taimet valtaavat koko huushollin kasvaessaan liian pian liian isoiksi.  Täytän ruukut taimimullalla sitä mukaa kuin kylvän siemeniä sekä kastelen mullan ennen kuin kylvän niihin siemeniä.  Joillakin koristekasveilla on siemenpusseissa mainittu, että siementä ei peitetä, silloin sitä ei peitetä, koska siemen itää valossa.

Lopuksi, kun siemenet on kylvetty, viritän kasvivalot.

Vaikka valoisuus lisääntyy, taimet tarvitsevat vielä lisävaloa ja nimenomaan kasvivaloilla, joista ne saavat hyödynnettyä oikeat valon värit kasvamiseen.  Kasvivaloja on E27 kannalla, loisteputkia 60 cm ja 90 cm pitkiä sekä Led-valolistoja.  Lisäksi valoille on tarjolla niille soveltuvat telineet.

       

 

 

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]